söndag 12 april 2020

Balsam för själen

En kväll tillsammans - ett par timmars musik och småprat under ledning av Mark Levengood. Där fick ambulansföraren, sjuksköterskan, frivilligarbetarna m fl komma till tals och berätta om den allvarliga situationen vi lever i just nu. Pengar samlades in till Radiohjälpen, och över 14 miljoner kom in innan programmet var slut - och insamlingen fortsätter naturligtvis. Artisterna som uppträdde tillfredsställde säkert de flesta musiksmaker men det starkaste minnet är avslutningen med Björn Skifs som sjöng utomhus, omringad av marschaller, och med en tågstation i bakgrunden. Helt onödigt var dock att visa alla tramsfilmer som folk skickat in. Egna coronasånger, danser, jonglering med toarullar ... det hörde inte hemma i detta annars fina program. Behövdes utfyllnad i programmet så kunde andra seriösa vardagshjältar ha fått komma till tals i stället.
Marks vänliga finlandssvenska röst gör att man lyssnar på vad han har att säga och hans samtal känns naturliga och intressanta. Ett program som säkert både gav underhållning och tröst för många ensamma på påskaftonens kväll.
Jag var nöjd med det blandade utbudet av musik, trots att min favoritartist saknades - Mando Diao. Lyssna på deras senaste ” Själens skrubbsår” så förstår du varför.

Inga kommentarer: