tisdag 12 april 2011

Weekend

i Stockholm... Jag trodde jag skulle möta våren men mottogs med storm! Det blåste infernaliskt vilket också ledde till strömavbrott i tågtrafiken, men inte på vår pendel. På Hötorget syntes det att påsken är på väg.
För alla allergiker är det en dålig tid. Alpollenhalten i luften var hög!
I parkerna blommade scilla och krokus i vackra färger. På söndagen gick vi en långpromenad längs vattnet, satt på en brygga, njöt av utsiken från söder mm. En toppendag!
Stockholm betyder bland annat mat! Jag har ätit indiskt, japanskt, kinesiskt och turkiskt. Men den godaste rätten var den hemlagade fänkålsbräserade filén med parmesanpotatismos. Denna bilden från Wagamama visar en förätt på den japanska restaurangen. Sedan har vi fikat franskt på café Le petit France på Kungsholmen. På lördagskvällen var det Kulturnatt och vi var på biblioteket på Plattan och lyssnade till författare som läste ur sina böcker, bl.a Martina Haag.
En närbild på Stockholms minsta staty - Råttan på Hornsgatan.
Råttan är lätt att missa i stadsbilden - om man inte har en kunnig guide med sig.
Sista dagen - en resa till Rinkeby. Bara rulltrapporna 3 nivåer ner i underjorden var en upplevelse. Jag kände hur luftrören snördes ihop, men ibland får man kämpa mot sina rädslor. Rinkeby Torg är mindre än jag trodde och deras Galleria blev en orientalisk resa! Efter en god lunch åkte vi tillbaka till Kungsträdgården och ännu en otroligt konstnärlig skapelse - deras tunnelbanestation. Dagen avslutades med fika på Kulturhuset innan det blev dags att sätta sig på flygbussen och resa hem.

Inga kommentarer: