onsdag 7 maj 2014

Sköna maj....!

Jag åkte till Stockholm för att bland annat möta våren. I stället fick jag uppleva hård blåst, regn, hagel och snö...men jag fick också uppleva mycket trevligt!
På valborgsmässoafton var jag och min väninna på teater på Dramaten och såg Dödspatrullen. Skrivet av Marie-Louise Ekman och med Marie Göranzon och Örjan Ramberg i ledande roller. Det handlade om gamla på ett trygghetsboende och dödspatrullen var hemtjänsten. Bra och äkta.
Första maj blev en överraskningens dag. Då skulle jag få min julklapp (den som spar den har). Hemligt mål.
En hotellvistelse med min dotter på ett mysigt hotell i Gamla Stan med utsikt över gränder och Storkyrkans klockringning i bakgrunden. En god middag på Vapiano ingick också. Efter nästa morgons goda hotellfrukost bar det iväg till Skansen.

Där blommade magnolia, ginst, påskliljor, tulpaner och hägg.
Det är alltid roligt att titta på djur! Vildsvinens och tamsvinens kultingar hoppade och skuttade medan renkalven sov djupt och lugnt. I Akvariet var surikaterna pigga och satt på spaning - kanske efter afrikanska örnar? Lemurerna och silkesaporna var bedårande och jag klappade både på Snoddas och Imse (orm och jättespindel).
Imse.
Carl Larsson är född i Gamla Stan, det visste jag inte.
Även denna skylt på Söder var intressant. 
                                                                                          
Vi fikade på Gunnarsons på Götgatan där de bland allt annat gott, i trevlig miljö, serverar bakverket Garbos tårar. Greta Garbos hem var på Blekingegatan, runt hörnet. Ett besök på Stockholms stadsmuseum ingick också i denna promenad. Där fick jag boken om Årstafrun vars grav vi tidigare besökt på Brännkyrka kyrkogård. Vi var även på Skogskyrkogården vars besökscenter öppnat för säsongen och deras morotskaka kan rekommenderas. Kyrkogårdar är intressanta platser då gravstenarna berättar en hel del. På Katarina kyrkogård skuttade ochså ett gäng harar runt.
 
Innan hemresan bjöds det på en fantastiskt god paj och till efterrätt en cronut. En korsning av croissant och donut. Gott och annorlunda,
Och så hälsade jag förstås på hos Goliat och hans matte.
Trots att Blåsippan niger och säger att nu är det vår - så kändes våren inte riktigt där. Men det spelade ingen roll för det var ett mycket trevligt Stockholmsbesök!

1 kommentar:

Anonym sa...

:)

/H